«Ιστορικό Αρχείο ΑΘΗΝΑ 2004» – Διαδραστικές Εμπειρίες

Έξυπνο δίκτυο οθονών στους χώρους παραγωγής του ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε.
16 Ιανουαρίου 2015
Προβολή όλων

«Ιστορικό Αρχείο ΑΘΗΝΑ 2004» – Διαδραστικές Εμπειρίες

Ο πελάτης


Το Ιστορικό Αρχείο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 καλύπτει τη χρονική περίοδο από τη διεκδίκηση μέχρι και την ολοκλήρωση της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, το 2004. Στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία, σε αίθουσα 420 τ.μ. και περιλαμβάνει πλούσιο έντυπο, οπτικοακουστικό και ψηφιοποιημένο υλικό, καθώς και επίσημα αντικείμενα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Περιγραφή και στόχοι του έργου


Η Panel TV κλήθηκε να σχεδιάσει και να εγκαταστήσει συστήματα οθονών διαδραστικής ξενάγησης με ψηφιακές βιβλιοθήκες από ιστορικά βίντεο και σχέδια ολυμπιακών εγκαταστάσεων, καθώς και να αυτοματοποιήσει ένα σύστημα προβολών στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Η λύση της Panel TV


Ο σχεδιασμός μια ολοκληρωμένης τεχνικής λύσης με χρήση οθονών αφής μεγάλης διάστασης, server, λογισμικών και περιεχομένου υψηλής ανάλυσης ήταν απαιτητικός. Μέσα σε στενά χρονικά πλαίσια, το δημιουργικό τμήμα της Panel TV σχεδίασε ένα εργονομικό διαδραστικό περιβάλλον και προσάρμοσε εκατοντάδες ψηφιακά αρχεία για την εύκολη χρήση των βιβλιοθηκών.
Εγκαταστάθηκαν δύο οθόνες αφής και μία συνδυασμένων προβολών. Ο αρχικός σχεδιασμός προσδιόρισε τις προδιαγραφές των οθονών σύμφωνα με τον χώρο τοποθέτησης αλλά και των αναγκών του επισκέπτη.

Με την αφή, ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει και να παρακολουθήσει αποσπάσματα των Ολυμπιακών, την έναρξη, την λήξη, highlights και θεματικά βίντεο.

Το δημιουργικό τμήμα της Panel TV επεξεργάστηκε τα βίντεο, βελτιώνοντας την εικόνα και τον ήχο τους ενώ επιμελήθηκε το εικαστικό και διαδραστικό μέρος της οθόνης.

Σε άλλο χώρο και μέσω διαδραστικής βιβλιοθήκης 3.800 σχεδίων, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα προβολής σχεδίου βάση εγκαταστάσεως, μεγέθυνσής του αλλά και μετάβασης σε προηγούμενο ή επόμενο σχετικό σχέδιο, σε υψηλή ανάλυση και χωρίς την ανάγκη εκτύπωσης.

Σε οθόνη που τοποθετήθηκε σε χώρο παρουσιάσεων, ο διαχειριστής ή παρουσιαστής μπορεί εύκολα να «μεταφέρει» εικόνες μεταξύ υπολογιστών στην κεντρική οθόνη ώστε να μοιραστεί την εμπειρία το παρευρισκόμενο κοινό.

Πρόκειται για ένα διαδραστικό έργο υψηλών προδιαγραφών Δυναμικής Επικοινωνίας Digital Signage, που σχεδιάστηκε, εκτελέστηκε και ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το απαιτητικό χρονοδιάγραμμα του πελάτη από το έμπειρο δυναμικό της Panel TV.

Τα οφέλη


Με την τοποθέτηση των συστημάτων διαδραστικών οθονών της Panel TV στο Ιστορικό Αρχείο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004, ο επισκέπτης ενημερώνεται με σύγχρονο και διεξοδικό τρόπο για την προετοιμασία των αγώνων, τους χώρους που τους φιλοξένησαν και την διεξαγωγή τους.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αφής, μπορεί να έχει μια διαδραστική ξενάγηση σε ψηφιακές βιβλιοθήκες σχεδίων υψηλής ανάλυσης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και χωρίς την ανάγκη εκτυπώσεων. Σε μεγάλη οθόνη αφής μπορεί να παρακολουθήσει βιντεοσκοπημένες στιγμές των αγώνων επιλέγοντας από μια διαθέσιμη βιβλιοθήκη επιλεγμένων οπτικοακουστικών θεμάτων.
catid: 94